Lazer epilasyon yapılan bölgede kırmızılık (eritem) beklenen bir sonuçtur. Genellikle 10-15 dakika içinde geçer, cildi hassas kişilerde 1-2 saat sürebilir. Endişelenmeyin, kendiliğinden geçer. Lazerden sonra kıl köklerinde kabarmalar olabilir. Bu kılların etkilendiğini gösterir. Zaten seanstan sonra sürülen kremler ve soğuk uygulama kırmızılığın ve kabarmanın daha çabuk geçmesine yardımcı olacaktır.

Lazerden sonra yapılan alanı kaşımayın, tahriş etmeyin. Yıkayabilirsiniz fakat kese, çok sıcak su gibi tahriş edecek işlemler yapmayın.

Lazer yapılmadan 2 hafta önce ve 2 hafta sonra yapılacak alanın güneşten korunması gerekir. Güneşlenmeyin, güneş koruyucu krem kullanın. Solaryuma girmeyin. Lazer yapılacak alan güneş aldıysa lazer seansından önce bunu bize söyleyin.

Yüz gibi kılların ince olduğu alanda kıllar uygulama sırasında görünmez olur. Bacak, sırt gibi kılların sert ve kıl köklerinin daha derin olduğu alanlarda kıl kökleri siyah nokta şeklinde görülür. Daha sonra görülmeye başlar.

Bir sonraki seans: Yüz bölgesi için yaklaşık 4-5 hafta ,vücut için 6-8 haftadır. Her seansta bir miktar kılınız azalır, kalan kıllarınız tekrar çıktığında diğer seansa gelmeniz gerekmektedir.

Seansa gelmeden önce kıllarınızı kısaltmanız gerekmektedir. (Yüz bölgesi hariç, yüz bölgesini kısaltmadan gelebilirsiniz.) Özellikle bikini, bacak, sırt, koltuk altı gibi alanları bir gece önce banyoda köpük ile traş etmek, nemlendirici krem kullanmak etkinliği artırır.